Holnaptól lehet shortolni az ezüstöt Magyarországon

Négy új certifikátot vezet be az Erste a magyar tőzsdére, amelyekkel a BÉT határozata értelmében szerdától lehet kereskedni.
NAPI, 2010. október 5. kedd, 14:50
Fotó:

Az új certifikátok az Erste Ezüst Turbo Short 07 Certifikát, az Erste USD/HUF Turbo Long 08 Certifikát, a Erste EUR/HUF Turbo Long 09 Certifikát és az Erste Euro Bund Turbo Long 09 Certifikát. A turbó certifikátok a kibocsátásukkor általában 5-6-szoros tőkeáttétellel kerülnek piacra, és a long esetében az árfolyamok emelkedésével, míg a short esetében az árfolyam esésével lehet nyerni. Az új certifikátokkal tehát az ezüst esésére, a dollár és az euró erősödésére lehet játszani a forint ellenében. Mindegyik esetében 1 millió darab 1 forint névértékű terméket vezetnek be a magyar piacra. Az első kereskedési napon bázisár nem lesz.
Napi

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.05 15:10

Azé nézzé má rá elöbb arra az ezüst grafikonra mielött beshortolod.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html