Horvát bankot vett az OTP

Lezárult az OTP-csoport horvátországi bankvásárlási tranzakciója a 107 millió horvát kunás (mintegy 4,3 milliárd forint) vételár kiegyenlítésével csütörtökön - közölte a bank a BÉT honlapján.
MTI-Eco, 2014. április 24. csütörtök, 20:27
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint az OTP banka Hrvatska d.d. (OBH) 2014. január 31-én írta alá a horvátországi Banco Popolare Croatia d.d. 98,37 százalékos részesedésének megvásárlására vonatkozó részvény adásvételi szerződést. A tranzakció engedélyezéséhez szükséges kérelmek benyújtását követően a Horvát Nemzeti Bank (HNB) 2014. április 18-i ülésén hagyta jóvá az OBH befolyásoló részesedés szerzését, amellyel az OTP Bank a tranzakció zárásához szükséges utolsó engedélyt is megszerezte.

Az akvizícióval az OBH elsősorban észak-horvátországi, zágrábi és szlavóniai pozícióit erősíti, különösen a lakossági hitelezési területen.

A tranzakció lezárásával OTP-csoport ügyfeleinek száma 440 ezerre nőtt Horvátországban, az ATM-ek száma meghaladja a 250-et, a fiókhálózat pedig 33 egységgel, 130-ra bővült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.04.24 20:32

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html