A Mol második negyedéves üzleti eredménye jelentősen meghaladta a várakozásokat, és a külső körülmények is kedvező irányban változtak - írja a Buda-Cash a gyorsjelentést követő értékelésében. A Mol mind a négy működési szegmense felülmúlta a várakozásokat: új rekordot ért el a Kutatás-termelés nyeresége az INA jelentős hozzájárulásával, a Feldolgozás és Kereskedelem pedig egy év után végre érdemi nyereséget tudott kimutatni. A gazdálkodási kilátások enyhén tovább javulhatnak a következő időszakban, bár a mostani gazdasági környezetben minden, és annak az ellenkezője is elképzelhető - írja a bróükerház. A részvények elmúlt időszaki felülteljesítését a gazdálkodási kilátások indokolttá tették a Buda-Cash szerint, sőt könnyen elképzelhetőnek tartják, hogy a piaci hangulat általános javulásakor a Mol részvények az átlagosnál jobban emelkednek majd. Rövid távon azonban fennmaradhat még a mostani rossz piaci hangulat és a kockázatvállalási hajlandóság is nyomott lehet. A kockázatot vállalni hajlandóknak viszont kedvező beszállási lehetőség lehet a mostani árfolyam, ezért vétel a hosszú távú ajánlás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!