A Templeton Asset Management Ltd. elnöke kijelentette, hogy növelte részvénytulajdonát az összes feltörekvő piacon, különösen a négy legnagyobb országra, a BRIC-államokra fokuszálva. A Bloomberg beszámolója szerint Mark Mobius eddig a BRIC-piacok teljesítettek a legjobban.

Az orosz RTS Index a maga 138 százalékos növekedésével a világ legjobb teljesítményét mutatta fel, míg a brazil, a kínai és az indiai árfolyamok átlagosan 75 százalékkal ugrottak meg.

Mobius aláhúzta: bár a bikapiacon valószínű, hogy hirtelen jelentős korrekció alakul ki, a befektetőknek készen kell állniuk a vételre.
Hozzátette: a feltörekvő piacokon a fogyasztói piacra dolgozó és az árupiaci szektorok növekedési potenciálja a legnagyobb, világszerte pedig Kínában és Brazíliában találhatók a legolcsóbb részvények. Az MSCI China Index a kosárba tartozó cégek profitjának 17,7-szeresén forog, a hasonló brazil index értékeltési mutatója 18,6, szemben a globális MSCI All Country 30-as vagy az S&P-500 22-es értékével.

A Templeton eddig mintegy kétmilliárd dollárért vásárolt be a BRIC-országokban.

Mobius arról is beszámolt, hogy Thaiföldön bank-, Tajvanon techpapírokat vásárol, de Vietnamban, Kenyában és Nigériában szintén igen érdekes lehetőségek kínálkoznak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!