Hozamcsökkenés a kamatvágás után is

Bár az államkötvény-piac által beárazott, 100 bázispont helyett csak 50-et vágott a jegybank, a referenciahozamok tovább csökkentek a másodlagos piacon.
Kummer Krisztián, 2004. december 20. hétfő, 17:10
Fotó:

Az apadás a legtöbb futamidőben bőven 10 bázispont alatt maradt - a 6 és 12 hónapos dkj-knál ráadásul mindössze 1 bázispontot regisztráltak -, de középtávon 15 bázispontnál nagyobb mértékben csökkentek a benchmarkok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK