A meghirdetett 45 milliárd forintos mennyiségre összesen közel 102 milliárd forintnyi ajánlattal válaszoltak az elsődleges forgalmazók a 12 hónapos dkj-k csütörtöki aukcióján. Az ÁKK 55 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget, a 6,93 százalékos átlaghozam a két héttel korábbit 33, a szerdai másodpiaci benchmarkot pedig 5 bázisponttal múlta alul.

Nem sikerültek ugyanakkor igazán fényesen a spanyol állampapír-aukciók. A 2-3 milliárd eurós tervhez képest ugyan összesen 2,98 milliárd eurónyi kötvényt sikerült értékesíteni, ám a 2014-ben lejáró papírok hozama a korábbi aukción kialakult 4,335 százalékról 5,204 százalékra nőtt, az ötéveseké pedig 6,072 százaékról 6,459 százalékra, a hétéveseké pedig meghaladta a 6,7 százalékot, miközben a lefedettség csökent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!