Hozamcsökkenés az állampapír-aukción - gyengébb kereslet Spanyolországban

Bő kétszeres lefedettség mellett keltek el a 12 hónapos dkj-k a csütörtöki aukción - az ÁKK tízmilliárddal növelte az elfogadott mennyiséget.
NAPI, 2012. július 19. csütörtök, 11:39
Fotó: Napi.hu

A meghirdetett 45 milliárd forintos mennyiségre összesen közel 102 milliárd forintnyi ajánlattal válaszoltak az elsődleges forgalmazók a 12 hónapos dkj-k csütörtöki aukcióján. Az ÁKK 55 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget, a 6,93 százalékos átlaghozam a két héttel korábbit 33, a szerdai másodpiaci benchmarkot pedig 5 bázisponttal múlta alul.

Nem sikerültek ugyanakkor igazán fényesen a spanyol állampapír-aukciók. A 2-3 milliárd eurós tervhez képest ugyan összesen 2,98 milliárd eurónyi kötvényt sikerült értékesíteni, ám a 2014-ben lejáró papírok hozama a korábbi aukción kialakult 4,335 százalékról 5,204 százalékra nőtt, az ötéveseké pedig 6,072 százaékról 6,459 százalékra, a hétéveseké pedig meghaladta a 6,7 százalékot, miközben a lefedettség csökent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bertalaszlo, 2012.07.19 13:46

@SzaszaG: Ez az, amit az elvtársak nem tudnak és nem is akarnak megérteni.A mai aukción a hozam benézett 7% alá, minusz infláció és máris sokkal jobb mint bármelyik IMF hitel.
És ez 3 hónapos futamidejü valós pénz, nem virtuális ami után csak kamat fizetési kötelezettség van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

SzaszaG, 2012.07.19 13:17

Akkor most ki is finanszíroz olcsóbban, ha az inflációt is figyelembe vesszük. Alapkamat csökkentés kell Magyarországon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html