Az ÁKK 20 milliárd forintot hirdetett meg jegyzésre 3 éves kötvényből és ennek megfelelő összeget fogadott el az elsődleges forgalmazók 38,370 milliárd forintos jegyzési ajánlatából. Az aukción rekordalacsony, 2,88 százalékos átlaghozam alakult ki a 3 éves kötvényre, 8 bázisponttal alacsonyabb az előző aukció átlaghozamánál. A lejártat előző napi másodpiaci referencia hozama 2,87 százalék volt.

Az öt éves kötvényből csütörtökön meghirdetett 20 milliárd forintra 65,9 milliárd forint jegyzési ajánlatot tettek az elsődleges forgalmazók, az ÁKK ebből a meghirdetettnél 10 milliárd forinttal magasabb összeget fogadott el az előző aukciónál 5 bázisponttal alacsonyabb, 3,36 százalékos átlaghozamon. Az öt éves lejárat másodpiaci referencia hozama szerdán 3,37 százalék volt.

A csütörtöki aukción 10 milliárd forint összegben, az idén második alkalommal meghirdetett, 2028. október 22-én lejáró 15 éves kötvényre 28,690 milliárd forint jegyzési ajánlatot tettek az elsődleges forgalmazók. Az ÁKK a meghirdetett összeg másfélszeresét értékesítette a lejárat másodpiaci referencia hozamával megegyező 4,26 százalékos, de a papír előző, idén júniusban tartott aukcióján kialakultnál 67 bázisponttal kisebb, rekordalacsony átlaghozamon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!