Hozamemelkedés a tíz- és hároméves futamidejű államkötvényeknél

A tízéves futamidejű államkötvények mai aukcióján 8,72, a háromévesekénél pedig 10,13 százalékos átlagos hozam alakult ki, ami 47, illetve 36 bázispontos emelkedést jelent.
NAPI, 2001. április 5. csütörtök, 14:20
Fotó:

A tízéves futamidejű államkötvény aukcióján az elfogadott hozamok 8,67-8,76 százalék között szóródtak. Az aukcióra csaknem 15 milliárd forint értékben érkeztek jegyzések, az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) pedig az előzetesen felkínált 6 milliárd forint helyett 7,5 milliárd forintnyi kötvényt értékesített.
A hároméves futamidejű államkötvények esetében a hozamok 10,07-10,16 százalék között szóródtak. Összesen 37,62 milliárd forint értékű jegyzés érkezett, ebből az ÁKK 22 milliárdnyit fogadott el, szemben az előzetesen meghirdetett 20 milliárddal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK