Hozamemelkedés, élénk kereslet mellett

A múlt hetinél kisebb, ám így is erős érdeklődés és kismértékben változó hozam mellett keltek el a háromhónapos diszkontkincstárjegyek a mai aukción.
Ádám Viktor, 2004. november 30. kedd, 12:20
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ az eredeti terveknek megfelelően - közel háromszoros jegyzés mellett - 25 milliárd forint értékben adott el háromhónapos futamidejű állampapírokat. Az elfogadott hozamok az egy héttel korábbihoz hasonlóan szűk sávban, 9,50-9,58 százalék között szóródtak. A 9,55-ös átlag a múlt hetit 3 bázisponttal múlta alul, a tegnapi másodpiaci referenciaértéknél azonban 6 bázisponttal magasabb lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK