A délelőtt még a sáv erősebbik felén, a sávközéptől számított 12,8 százalékos szintig erősödő hazai deviza a koradélutáni órákra 11,98 százalékig gyengült. Az euró délutáni 243,1–243,3 forintos jegyzése mintegy fél forintos erősödést jelent a hétfői állapothoz képest. A dollár árfolyama ugyanakkor – követve a nemzetközi trendeket – lefelé mozdult el, a zöldhasú kurzusa délután 262,5 forint környékére csökkent. A 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción 8,96 százalékos átlaghozam alakult ki, ez 7 bázispontos emelkedés a múlt heti aukcióhoz és 11 bázispontos növekedés a hétfői 3 hónapos referenciahozamhoz képest. A kilenc százalék közelébe kúszó rövid hozamok mozgásának irányát, ha kisebb intenzitással is, de követték a hosszabb lejáratok referenciahozamai is, ezek 3–7 bázisponttal kerültek feljebb.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!