Hozamemelkedéssel vitték csak a dkj-t

Hozamemelkedéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. december 12. csütörtök, 13:58
Fotó: Getty Images

Az ÁKK 15 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 16,12 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amiből az ÁKK 15 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 0,01 százalék volt, 7 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál és 3 bázisponttal magasabb a szerdai mínusz 0,02 százalékos másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején 0,41 százalék volt, 2018 elején mínusz 0,01 százalék, 2017 elején pedig 0,26 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2019.12.13 13:19

@rigolya:
Akinek kotelezo.
Igaz volt az ekkor is amikor csokkent es akkor is az amikor no. Mindaddig semmi jelentosege amig vannak MAP+ es hasonlo agyament dolgok.
Sem nem orom, sem nem banat. A DKJ hozamok szintje mesterseges, nem tisztan piaci.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2019.12.12 22:26

De ki is veszi, amikor a máp+ kötvény 5% felett fizet 5 év alatt?!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html