Az ötéves államkötvények esetében az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) - két és félszeres túljegyzés mellett - a tervezett 40 milliárd helyett 50 milliárd forint értékben adott el értékpapírokat. Az elfogadott hozamok 7,26-7,32 százalék között szóródtak, a 7,29 százalékos átlaghozam az egy hónappal korábbit 59, a szerdai másodpiaci referenciahozamot pedig 21 bázisponttal múlta alul. Szintén ma zajlott le a tízéves kötvények értékesítése. Itt 1,7-szeres túljegyzés mellett az eredetileg meghatározott, 30 milliárd forint értékben adott el állampapírt az ÁKK. A legkisebb elfogadott hozam 6,84, a legmagasabb 6,94 százalék volt, az átlag 6,90 lett, ami az egy hónappal korábbitól 33 bázisponttal maradt el, míg a tegnapi benchmarkot 2 bázisponttal lehagyta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!