Úgy tűnik, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tegnapi közleménye, amely szerint a PM-mel egyetértésben jövőre az eddigi tervhez képest átlagosan 20 százalékkal csökkenti a kibocsátott államkötvények mennyiségét, megmozgatta a befektetők fantáziáját. Az ÁKK a mai aukción az eredetileg meghatározott, 30 milliárd forintnyi mennyiséget értékesítette, a közel százmilliárdos ajánlattömeg ellenében. Az elfogadott hozamok 9,50-9,71 százalék között szóródtak, a 9,68 százalékos átlag az egy héttel korábbinál 41 ponttal lett kisebb, de a tegnapi másodpiaci referenciahozamot is alulmúlta, 20 bázisponttal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!