A három- és hathónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek aukcióin mutatkozó, a kínálatot a megszokottnál is jobban felülmúló kereslet után az egyéves papírok mai értékesítése meglehetősen gyengén alakult. A meghirdetett, harmincmilliárd forintos mennyiségre csupán 30,2 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. Az Államadósság Kezelő Központ az érdektelenség láttán 24 milliárdra mérsékelte a kibocsátott mennyiséget. Az elfogadott hozamok 6,80-7,10 százalék között szóródtak, a 7,05 százalékos átlag a tegnapi másodpiaci benchmarkot 20 bázisponttal múlta felül, a két héttel korábbi aukciós értéktől azonban 21 bázisponttal kisebb lett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!