A Magyar Nemzeti Bank (MNB) június 6-ától, a kereskedési idő kezdetétől visszaállította a Wingholding Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. kötvényeinek május 24-én felfüggesztett tőzsdei kereskedését - derül ki a jegybank BÉT honlapján pénteken közzétett határozatából.

Az MNB korábban közölte: a felfüggesztésre azért került sor, mert a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat, nem rendelkezett a tőzsde által előírt határidőre a legfőbb szerve által elfogadott éves beszámolóval.

A felfüggesztést a törvény által előírt rendszeres tájékoztatás közzétételéig rendelte el az MNB, egyúttal 4 millió forint felügyeleti bírságot is kirótt a kibocsátóra.

A társaság a határozatra reagálva korábban azt közölte, hogy a közgyűlés dátumának kitűzésekor adminisztratív hiba történt, ami miatt a közgyűlés időpontja a tőzsdei határidők utánra került.

A Wingholding május 31-én tartotta éves rendes közgyűlését - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!