A keddi kamatdöntést követő napon tovább esett a forint árfolyama. A magyar deviza egész nap kóstolgatta a 330-as lélektani határt az euróval szemben, és délután fél háromkor át is lépte azt. 330,27 forintig emelkedett az euró ára, és a a dollárral szemben is több mint másfél éves mélyponton, 297,9 forinton állt a keresztárfolyam.

A forint tavaly július 2-án érte el a történelmi mélypontot, akkor 330,8 forinton jegyezték az eurót. Az Equilor elemzői szerint hamarosan új mélypontra kerülhet a jegyzés, a forint ugyanis tovább gyengült, miután kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem jelölt meg irányt a várható monetáris politikával kapcsolatban, azt azonban kiemelték, hogy erősödtek a lefelé mutató inflációs kockázatok. "A 330-as, rendkívül fontos ellenállási szintet hamarosan tesztelhetik, és ha a nemzetközi befektetői hangulat ismét negatívba fordul, a szint áttörésére is sor kerülhet" - írják elemzésükben.

A Takarékbanknál másképp látják. Szerintük a forint pozitívan reagált a tegnapi, az alapkamatot változatlan hagyó kamatdöntésre, és a régióban egyedüliként erősödött a vezető devizák ellenében, míg a cseh korona oldalazott, a zloty pedig gyengült. Az Erste Befektetési Zrt. elemzésében az áll, bár tegnap tovább gyengült a forint az euróval szemben, az utóbbi napokban mintha alább hagyott volna az euró-forint árolyam lendülete. Ez elképzelhető, hogy a 330-as technikai szint közelségének köszönhető, ami 2018 nyarán is megállított már egy masszív forintgyengülési hullámot

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!