A június 28-29. között Párizsban megrendezésre kerülő European Midcap Event befektetői eseményen hat, a Budapesti Értéktőzsdén már jegyzett vállalat, az ALTEO, az ANY, a Duna House, a MOL, a PannErgy és a Richter Gedeon folytat kétoldalú megbeszéléseket számos intézményi alapkezelővel - tájékoztatott a Budapesti Értéktőzsde.

Az eseményen a közel száz érdeklődő - elsősorban francia és benelux - portfoliómenedzser találkozik 66 európai tőzsdén jegyzett vállalat képviselőjével. Jelenleg nagyon pozitív a hangulat a világban, így a tőkepiacokon is. Ez a jó hangulat is hozzájárul ahhoz, hogy a négyszemközti befektetői megbeszélések számát illetően a BÉT esetében egyértelműen növekedést láthatunk tavalyhoz képest, közel 60 tárgyalás zajlott le - olvasható a közleményben.

A kétnapos rendezvény tőzsdei partnerei a Budapesti Értéktőzsde és a Varsói Értéktőzsde mellett a spanyol Bolsas y Mercados Españoles.

A BÉT piacfejlesztési stratégiájának részeként aktív nemzetközi jelenlétre törekszik, ami nagyobb figyelmet jelent a kibocsátók számára a nemzetközi befektetői közösség részéről is. Ennek egyik eszközei a tőzsde által rendszeresen szervezett kibocsátói roadshow-k, melynek fontos állomása a mostani párizsi rendezvény is - írja a tőzsde.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!