Az amerikai 10 éves kötvény hozama 8 bázisponttal, 3,15 százalékra gyengült, miután szerdán még hétéves csúcson állt arra a várakozásra, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatot emel.

A szerdai amerikai hozamemelkedésre komoly mínuszba kerültek a New York-i tőzsdék. Ezzel kapcsolatban Donald Trump amerikai elnök azt mondta, hogy már régóta érett a korrekció a börzéken, egyben úgy vélte, hogy "megőrült" a Fed, hogy kamatot emel - írja az MTI.

A 10 éves amerikai kötvényhozam csökkenését követte az azonos lejáratú német kötvényhozam, ami 6 bázisponttal, 0,49 százalékra süllyedt. Eközben viszont a gazdaságilag jóval gyengébb lábakon álló Olaszország 10 éves kötvényhozama 5 bázisponttal, 3,55 százalékra emelkedett. A kettőjük közötti hozamkülönbség 306 bázispontra nőtt.

A fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!