A Mol 22 forinttal, 0,67 százalékkal 3310 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 290 forinttal, 2,54 százalékkal 11 690 forintra nőtt, forgalmuk 6,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4,50 forinttal, 0,95 százalékkal 467,50 forintra csökkent, forgalma 124,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,09 százalékkal 5460 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3825,65 ponton zárt hétfőn, ez 16,95 pontos, 0,45 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Jó hangulatban telt a kereskedés a nemzetközi tőzsdéken hétfőn. Ázsiából kedvező kínai gazdasági adatok érkeztek, és enyhült a kereskedelmi feszültség az Egyesült Államok és Kínai között. A nyugat-európai tőzsdék ezért enyhe pluszban zártak - mondta Pleschinger Gyula, az MKB Bank treasury értékesítési és befektetési szolgáltatások igazgatója az M1-en.

A BUX index is jól teljesített, ennek hátterében az elemző szerint az OTP erősödése állt. A papír mozgását is reggeli hírek alapozták meg, a JP Morgan amerikai kereskedőház 15 ezer forintra emelte az OTP célárfolyamát, amelyre a befektetők pozitívan reagáltak.

Kitért arra is, hogy a héten érdemes lesz figyelni a szerdán esedékes Fed jegyzőkönyvre, a magyar gazdaság szempontjából a csütörtökön megjelenő, hazai jövedelmek alakulását megragadó makromutatóra, pénteken pedig az európai inflációról érkeznek majd adatok.

Jól teljesített a BUX, az átlagosnál valamivel alacsonyabb forgalom mellett - emelte ki Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője. A vezető részvények közül hangsúlyozta az OTP jó teljesítményét. Ez egyrészt az S&P felminősítéssel indokolható, amelynek egyértelmű nyertese az OTP volt, másrészt a célárfolyam emelkedésével. A Mol és a Magyar Telekom várhatóan a héten teszi közzé gyorsjelentését, így a befektetők az elemző szerint azokra várnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!