Az európai piacokon már a nap első felében is mérsékelt emelkedés volt látható, ami mögött nem volt lényegi hírfolyam. A vevők megpróbáltak emelkedésre játszani, ez délután csak fokozódott, amit több pozitív hír generált - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

A mexikói elnök pozitívan értékelte az amerikai féllel történt legutóbbi tárgyalásait, és Kína is kompromisszumkészebb tájékoztatást adott a kereskedelmi háborúval kapcsolatban. Az is a piacot támogató hír volt, hogy amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke úgy nyilatkozott, hajlandóak lépéseket tenni, ha a növekedés veszélybe kerül - sorolta.

Kitért arra is, hogy míg a nemzetközi piacokon az elmúlt napok gyengélkedését követően 1 százalék feletti emelkedést lehetett látni zárás előtt, a BÉT-en nem annyira tükröződik a pozitív hangulat. A lefelé hajtó erő a Richter volt, a többi nagy papír erősödött - mondta.

A Mol 36 forinttal, 1,09 százalékkal 3338 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,82 százalékkal 12 260 forintra nőtt, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,36 százalékkal 421,50 forintra emelkedett, forgalma 291,1 millió forint volt.

A Richter-papírok 145 forinttal, 2,75 százalékkal 5130 forintra csökkentek, forgalmuk 1,4 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4215,13 ponton zárt kedden, ez 2,96 pontos, 0,07 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!