Beszakadt a tőzsde Matolcsy beszédére

Az "országvédelmi" költségvetés intézkedéseinek ismertetése közben mintegy 320 pontot szakadt a BUX, amely csak zárószakasz felrántásával tudott feljebb kapaszkodni, így végül 0,11 százalékos veszteséggel 16 779 ponton végzett. Az átlagtól jócskán elmaradó, alig 11,4 milliárdos forgalom zöme a kereskedés végére koncentrálódott.
NAPI, 2011. szeptember 16. péntek, 17:07
Fotó:

A nap során eleve komoly hullámvasutazást mutatott az index. Az EU-s pénzügyminiszterek nyilatkozataira röviden meredek felfutást mutatott be, ám utána a lecsorgást követően a pozitív tartományban oldalazott, ahonnan a 2012-es költségvetés és az adó- és járulékemelési ismertetése lökte a mélybe az indexet.

A vezető részvények közül értelemszerűen a legérzékenyebb OTP reagált a leghevesebben, miután kiderült, semmiféle korlátozás nem lesz a végtörlesztés kapcsán. A zárószakaszban azonban 3640-es napi mélypontról 3740 forintra húzták fel a bankpapírt, ami 0,3 százalékos pluszt jelentett. Az FHB ellenben nem úszta meg az erős eladói nyomást, 9,6 százalékkal 506 forintra zuhant.

A Molt is az utolsó pillanatban tépte ki a láthatatlan kéz, így végül 1,07 százalékkal 15 105 forintra javított, igaz a költségvetési sajtótájékoztatót követően 14 800 forinton találta meg alját a jegyzés. A Telekom egyszázalékos emelkedése 492 forintos zárószintet jelentett. A Richter ellenben nem tudott feltápászkodni, az egészségbiztosítási kassza"saját lábra állítása" ugyanis adott esetben újabb elvonásokat jelenthet a gyógyszergyártók számára is. Igaz, a kisebbik szektortárs ettől függetlenül beragadt előző, 15 180 forintos záróértékén.

A mérhető forgalmú kisebb papíroknál vegyes volt a kép, míg az E-Star 2,25 százalékkal 7280, illetve a Fotex 1,6 százalékkal 319 forintra javított, addig a Rába 0,86 százalékkal 579 forintra gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ucey, 2011.09.17 17:33

@Emerico: Meg azok is jó haverjai, akik eurhuf shortra játszanak :) Kell valami, ami kinyírja a forintot, hogy aztán jó áron lehessen beszállni. Állítom, ha Ámerikában jó hírek jönnek ki, a forint visszaszambázik úgy 278-ra elég sebesen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Emerico, 2011.09.17 15:54

Jaj fiúk ! Már megbeszéltük korábban, hogy egyesek, akik shortra játszanak jó haverjei ezeknek az újságíróknak. Magyarán a shortosoknak is kell a hír. Kell a pánik. Ennyi idő alatt nem lehet kiszámolni, hogy amit az "őrült prof" mondott az jó-vagy rossz. Szerintem mindenki még rosszabbra számított, rosszabb is lehetett volna. Azért a nyugati tőzsdék mozgásáról már majd 1 hete jól leszakadtunk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ucey, 2011.09.17 15:11

@laxius: Persze...majd épp a magyar hírekre szakad be a tőzsde....ha New York esik, esik London és Frankfurt és ezért esik Budapest. Rengeteg a kamuszöveg, ez vagy ködösítés miatt van, vagy azért, mert az újságíróknak tájékozatlanságuk miatt fogalmuk sincs arról, mit írnak
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laxius, 2011.09.16 20:50

Hol szakadt be a tőzsde???:-))
Talán az újságíró koponyája aki ilyen kamu címet ad ennek a jelentéktelen szarságnak!
Ide kell a médiatörvény bakker hogy az ilyen ujságíró nemhogy munkát de kaját se kapjon!!!!
Idióták...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html