Így reagáltak a piacok a váratlan kamatcsökkentésre

Az ECB váratlan kamatcsökkentése eladókat hozott az euró piacára, a tőzsdék viszont örülnek a lépésnek.
NAPI, 2011. november 3. csütörtök, 13:54
Fotó: Napi.hu

Az euró/dollár árfolyam reggel óta emelkedik, ám az 1,3820 körüli csúcsról meredek esésbe váltott a devizapár az ECB-döntés hírére, hiszen ez csökkenti az euró és a dollár közötti kamatkülönbözetet, vagyis csökkenti az euró vonzerejét a befektetők számára. A keresztárfolyam 1,3745 körül jár néhány perccel egy óra előtt.

A forint árfolyamát viszont nem érintette komolyabban a bejelentés, az euróval szemben egész nap erősödött a forint, a reggeli 308 fölötti szintekről 305 alá jött le, s most is ott tartózkodik.

A DAX mélyen kezdte a napot és folyamatos emelkedés jellemezte, ami a gazdaság ösztönzését segítő kamatcsökkentés hírére csak fokozódott: már 2,5 százalék feletti pluszban jár az index.

A magyar tőzsde alulteljesítő volt ma, a bejelentésre azonban 3200-ról 3270-ig emelkedett az OTP árfolyama, mostanra azonban 3230-ra csúszott vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK