A papír-, fém- és elektronikai hulladék átvétele és újrahasznosítása mellett a teljesen magyar tulajdonban lévő Fe-Group Invest Zrt. komplex hulladékgazdálkodási tevékenységgel foglalkozik, 2021-es árbevétele meghaladta a 3 milliárd forintot. A cég 1994 óta aktív a hulladékfeldolgozási piacon, így kellően átfogó és integrált tapasztalattal rendelkezik a szegmensben, nagyvállalati és ipari, valamint részben alakossági és az önkormányzati részpiacokon egyaránt.

„Az Alteo 2026-ig szóló stratégiáját követve akvizíciókkal is terjeszkedni akarunk a hulladékgazdálkodási területen” – indokolja Simon Anita, a társaság fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese. A vezérigazgató-helyettes szerint az adásvétellel lényegesen diverzifikáltabbá válik az Alteo portfóliója, ami új lehetőségeket is megnyit előtte a szektorban, ahol lassan letisztázódnak az új koncessziós rendszer feltételei.

Simon Anita hozzátette: az akvizícióval erősítve az Alteo jelentősen hozzájárulhat az uniós hasznosítási célszámok teljesítéséhez. Fontos értékként emelte ki a Fe-Grouppal kapcsolatban, hogy jelentős újrahasznosítási kapacitásokkal és évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a szervetlen, így az elektronikai hulladékok kezelése terén is. A hulladékok újrahasznosítására való törekvés – valamint a körforgásos gazdaságra történő átállás - pedig az egyik, ha nem a legfontosabb cél a modern hulladékgazdálkodásban és az azt támogató európai uniós és hazai szabályozási irányokban. 

A nagyságrendileg egy hónapon belül lezárható adásvételi ügyletben a Fe-Group kisebbségi, 24,9 százalékos részesedését a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap szerzi meg. A Kék Bolygó Alapítvány által létrehozott kockázati tőkealapkezelő kifejezetten a klímavédelem és környezeti fenntarthatóságot elősegítő technológiákba, megoldásokba fektet. Olyan programokkal, szervezetekkel és cégekkel törekszik partnerségre, amelyek válaszokat keresnek és adnak a környezeti, klímavédelmi és fenntarthatósági kihívásokra.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!