Pénteken reggel még 275,25 forintot adtak egy euróért, később a forint erősödésével a jegyzés 272-ig csökkent.

A délután folyamán ezt az árfolyamot a piac korrigálta, az euró jegyzése megközelítette a nyitószintet, a keresztárfolyam a 274,5-ös szintre csökkent.

Hullámvasútként jellemezhetjük a pénteki kereskedést, a magyar deviza délelőtti jó szereplésének a zloty-forint árfolyam 67-es sávjának támadása lehet az egyik oka, amit megerősít, hogy a lengyel deviza a forinttal ellentétes pályát járt be a kereskedés során - mondta el Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője.

A forint szereplésében szerepet játszhatott a jegybank hétfői kamatdöntését megelőző várakozás, mely az elemzők szerint a kamatszint tartását hozhatja - tette hozzá.

A forint euróval szembeni erősödése felülteljesíti a régiós eredményeket.

Az euró a nap folyamán elérte az 1,24 dolláros árfolyamot, ám délután négy óra körül már ismét 1,235-ös szint körül folyt a kereskedés, míg a dollár 222, a svájci frank 192,5 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!