A nap elején sokáig negatív tartományban járt a BUX, amelyet elsősorban a Mol részvénye húzott le. A rossz szereplésen a várakozásoknál jobb német hangulatindex segített, amit azonban semlegesített estére, hogy megint variálni kezdtek Amerikában a költségvetési megegyezéssel kapcsolatban. Erre pedig nagyon érzékenyek a befektetők, így az amerikai indexek már mínuszban nyitottak, aminek betudhatóan a magyar tőzsde is vissza esett előző napi értékére. A BUX így 17 807 ponton zárt, ami csupán 0,04 százalékos többletett jelentett az előző naphoz képest.

A vezető részvények közül a Mol 1 százalékkal esett vissza. A csökkenésnek különösebb oka nem volt, hiszen az olaj ára nem esett, és rossz hír sem jelent meg a társasággal kapcsolatban. Így valószínűleg csak az előző napi felülteljesítését adta vissza a részvény, és zárt  16 930 forinton. A jó napközbeni nemzetközi hangulatot az OTP használta ki a legjobban, amely közel 5 milliárd forintos forgalom mellett 4129 forintra drágult.

Nem szerepelt jól viszont a Magyar Telekom sem, amelyre úgy látszik a magyar jegybanki alapkamat csökkentése csak egy napig volt hatással. Pedig a hozamok jelentősen csökkentek szerdán, aminek jótékony hatásal kellett volna lenni a Magyar Telekom részvényére. Ez azonban nem történt meg és a részvény 372 forinton 1,1 százalékkal esett vissza. A Richter ugyanakkor 0,3 százalékkal 36 300 forintra drágult.

Érdekes, hogy a Synergon a bejelentett jelentős vállalat felvásárlások ellenére 0,5 százalékot esett, úgy látszik a hírre adni kell efektus lépett életbe a részvénynél, amely végül 440 forinton fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!