A 200 napos mozgóátlagát is letörte tegnap az Apple részvények árfolyama a Nasdaq-on, a papír hat és fél hónapos mélyponton zárt. A 315 dolláros szint ugyan nem jelent még tragédiát, a februárban beállított 364,9 dolláros csúcshoz képest a korrekció mértéke nem éri még el a 20 százalékot sem, azonban figyelmeztető jel is lehet a piac további teljesítménye szempontjából. Az Apple részvények ugyanis a 2009 márciusa óta tartó bikapiac egyik sztárjai voltak, a valamivel két évvel ezelőtti 80 dollár körüli mélypontjuk óta több, mint megnégyszerezték értéküket, a múlt év végén az akkori tudósítások szerint nem volt olyan portfólió menedzser az Egyesült Államokban, aki kiemelt helyen ne szerepeltette volna a iPhone korszak vezető papírját.

Drasztikusan szakadt át a 200 napos a részvényben, olyan lendülettel, hogy az semmi jót nem ígér - ídézi a CNBC egy bróker, Jim Iurio véleményét. Fogalmam sincs, mi van emögött fundamentálisan, a növekvő verseny a cég piacán, vagy csak az, hogy a piac szerint a részvények egyszerűen eddig túl drágák voltak, azonban a piac véleményét mindig respektálni kell - mondta. Vannak persze optimisták is. Egy másik trader, Stephen Weiss szerint nem biztos, hogy a piacnak ezúttal igaza van. Az Apple még mindig az egyik legolcsóbb növekedési részvény. Persze ettől még nem vásárolok, nem nyúlok a hulló késbe, inkább megvárom amíg mélypontot épít a részvény - idézte a tradert a CNBC.

Az Apple részvények grafikonján mindenesetre tényleg vannak arra utaló jelek, hogy tetőépítés zajlik a részvény árfolyamában, a 320 dollár alatti szint pedig egy többszörös csúcs letörésének tűnik. Az alakzat célára valahol 280 dollár körül található, azonban közben igen erős támasz szintként jelentkezhet a kerek 300 dolláros árfolyam, ami Fibonacci szint, kerek szám korábbi mélypont és egyben a trendhez tatozó mozgóátlag találkozása is egyben. Érdemes mindenesetre nyomon követni a részvény árfolyamát azoknak is, akik nem kereskednek az amerikai piacon, sokat elárulhat a piac állapotáról egy-egy trend vezető részvény viselkedése.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!