A Befektetési Alapkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az EU-csatlakozás középtávon jelentős mértékben átrendezheti a piacot, de a külföldi befektetési alapok nagyobb arányú megjelenése csak a monetáris unióhoz való csatlakozást követően lehet számítani. Komoly kérdés ugyanakkor, hogy a magyar alapkezelők fel tudják-e venni a versenyt a termékkialakítás terén, illetve hogy mennyire alakulnak át a jelenleg zárt értékesítési hálózatok: ezekben ugyanis egy alapkezelő csak a saját bankcsoportjának termékeit kínálja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!