Alapvetően nyugodtak voltak a kelet-európai devizák piacai, a fizetőeszközök egyszerre mozdultak pénteken - tájékoztatott Vágó György, a Hamilton szakértője. Az euró forintárfolyamának ingadozási centruma a 270-es szint volt, s a következő napokban is ez várható, azaz nem valószínű különösebb a hazai fizetőeszköz különösebb gyengülése. A reggeli, vártnál rosszabb inflációs adat után némi spéttel kismértékben süllyedt a forint, ám mivel a nagyobb pénzromlási ütem a kamatemelési várakozásokat erősíti, irányt váltott az árfolyam. Negyed öt tájban 270,10/30 volt az ár, a dollár 211,50/80-on forgott. Az amerikai fizetőeszköz forintjegyzése az euróénál is hektikusabban mozgott, a tengerentúli makroadatok ugyanis erősítették a zöldhasút az euróval szemben. A dollár árfolyama 212 forint felett is járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!