A Magyar Telekom leányvállalata, a Crnogorski Telekom A.D. Podgorica ma közgyűlést tartott, amelyen a 2010. üzleti év után 18 millió euró (a 2011. május 25-i 270,5 eurhuf árfolyamon számolva mintegy 4,9 milliárd forint) összegű osztalék kifizetéséről határozott.

2010-ben a Montenegrói Számviteli Szabályok szerint a Crnogorski Telekom nem konszolidált mérleg szerinti eredménye 19,4 millió euró volt. A közgyűlés döntésének megfelelően 18 millió euró kerül osztalékként kifizetésre. A társaságban 76,53 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Magyar Telekom megközelítőleg 13,8 millió euró (3,7 milliárd forint) összegű osztalékra jogosult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!