A BÉT a 2009-es évet 1 milliárd 391 millió forintos adózott eredménnyel zárta, ami ugyan elmarad a 2008-as 2 milliárd 276 milliós profittól, ám a különbség oka az, hogy 2008-ban a Kelertől 975 milliós osztalékot kapott a tőzsde, tavaly azonban már semmit sem. A tőzsde alaptevékenységének eredményessége 7 százalékkal javult.

A Keler a 2009-es évet az előzetes adatok szerint mintegy 1,7 milliárd forintos nyereséggel zárta, de még nem tudni, hogy fizet-e osztalékot. Az elszámolóház részvényeinek 53,3 százaléka az MNB, 46,7 százaléka a többségében a bécsi értéktőzsde birtokában lévő BÉT kezében van.

A BÉT részvényesei tavaly részvényenként 420 forintot kaptak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!