A reggeli 295 forint alatti szintekről jóval 295 forint fölé emelkedett az euró árfolyama, délelőtt 11 óra után nem sokkal 295,50 forint körül állt a jegyzés. Ugyanekkor a dollárért 226,60, a svájci frankért pedig 243 forintot kértek a devizapiacon, míg az euró/dollár 1,3040-ig ereszkedett.

A gyengülést több tényező támogatja, a kedvezőtlen Zew-index mellett a magyar konvergenciaprogram bemutatásán elhangzottak is ebbe az irányba hatnak - mondta el Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank trédere. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint 2013-ban kisebb GDP-növekedéssel és inflációs rátával számol a kabinet, a (hiány)célszám tartásához pedig nem lesz szükség további intézkedésekre - noha a piac értelmezése szerint szükség esetén mégis elképzelhetők pótlólagos lépések - mindez pedig a viszonylag alacsony kamatszinttel párosulva kisebb lejtőre küldte a forintot.

Ezzel együtt komolyabb forintgyengülés jelenleg nem várható, 296,25-50 körül pedig egy komolyabb ellenállás is útjában áll a további erővesztésnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!