Így búcsúztatja a hetet Budapest

Mínuszban a BUX.
Napi.hu, 2014. május 16. péntek, 11:19
Fotó: Reuters

Bár a nyitáskor még egészen minimális 0,01 százalékos erősödésnek örülhetett Budapesti Értéktőzsde, hamar elfogyott a lendület, így 11 óra után már 0,3 százalékos mínuszt regisztrálhattunk.

A blue chipek közül egyedül az OTP ragadt a pozitív tartományban, mégpedig 0,4 százalékkal, a többi papír már mínuszokat volt kénytelen elkönyvelni. Ekkor a Mol 0,1, a Magyar Telekom 0,9, míg a Richter 1,4 százalékkal volt csütörtöki zárószintje alatt.

A forgalmat tekintve nincs meglepetés, a szokásoknak megfelelően az OTP vezet 1,5 milliárddal, a második helyen a Richtert láthatjuk 260 millióval, míg a képzeletbeli dobogóra a Mol fért fel 186 millióval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK