Az euró/dollár keresztárfolyam az 1,28 feletti szinteken nem tudta ugyan megtartani a hét első napján, azonban lényegesebb korrekciós sem zajlott le, hiszen a keresztárfolyam alig szúrt le 1,28 alá. Így a forint is viszonylagosan nyugalmas napon van túl, miután Orbán Viktor, magyar miniszterelnök parlamenti nyitóbeszéde nem hozott semmilyen újdonságot. Délután így a forint az euróval szemben egy picivel 285 felett forgott. A közeljövő ugyanakor sok eseményt, bejelentést tartogat, a legfontosabbak egyebek mellett: a Német Szövetségi Alkotmánybíróság döntése az ESM /EFSF alkotmányosságáról szerdán, a FED kamatdöntő ülése csütörtökön, és időpont nélkül ugyan, de hamarosan érkeznie kell a kormány részéről az alternatív megállapodási javaslatnak, hogy miképpen, milyen vállalásokkal tudnánk az IMF/EU-szerződést aláírni - hívja fel a figyelmet Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője. Mindezek fényében a hét elejére nyugalmasabb, a közepére, illetve végére volatilisebb forint árfolyam várható. A svájci frank szempontjából pedig a csütörtöki jegybanki kamatdöntő ülés lehet fontos, ez a keresztárfolyam hétfőn 1,21 környékén ingadozott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!