Reggel volt egy kis kapkodás a forintpiacon, miután a tegnapi 1,41 feletti szintről reggelre 1,4020-ig esett vissza az euró/dollár árfolyama és az euró/svájci frank újra tesztelte a két nappal korábban beállított 1,23200-as történelmi mélypontját - mondta Ötvös Mihály a CIB senior deviza üzletkötője.

A Mol hír nem befolyásolta érdemben tegnap a forint árfolyamát, és ma is stabil a hazai deviza, 270 felett megjelentek az eurhuf eladók, így nem mentünk át a 270,40-en sem - fogalmazott az üzletkötő. Jelenleg 269,20 és 269,50 forint között jegyzik az eurót.

A regionális kereskedésben inkább a zlotyt vásárolják és a forintot adják, amit a nagyon kedvező, 18 százalékos bővülésről szóló lengyel kiskereskedelmi forgalmi adat is támogat.

A svájci frank tegnapi visszapattanásában szerepet játszhatott az a nyilatkozat, hogy a jegybankelnök nem nézi jó szemmel, hogy a svájci frank erősödik, hiszen ez a deflációs félelmeket erősíti. A piaci szereplők ebből azt a következtetést vonták le, hogy a jegybank ismét hajlandó lesz piacra lépni, ha tovább erősödik a deviza. Mára azonban ez a hatás elpárolgott, jelenleg 1,23400-on jegyzik a keresztárfolyamot, a forinttal szemben 218,15-ön áll a frank.

Ötvös szerint a forint vásárlók ereje töretlen, nagyon rossz hírnek kellene jönnie a világból, hogy kapjon egy szikrát és 270,50 fölé menjen az árfolyam.

A piac nem fél attól, hogy spot piaci hatása lenne a devizahiteles-mentő intézkedéseknek, amelyek részleteit a legutóbbi információk alapján holnap jelentheti be a kormány.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!