A társaság részvényeivel a prémium kategóriában kereskednek majd, a bevezetési ár 3960 forint. A Duna House október 28-án közölte, hogy lezárult a holding nyilvános és zártkörű részvényértékesítése, amelynek keretében a magánbefektetők és intézmények jegyzési áron 3,3 milliárd forint értékben nyújtottak be részvényvásárlási igényt. A társaság részvényeinek végső árát az értékesítő részvényes és a vezető forgalmazó 3960 forintban határozta meg.

A nyilvános értékesítés keretében felkínált 150 ezer részvénnyel szemben 350 732 részvényre érkezett érvényes jegyzés, amelyből 311 550 részvényre fogadtak el jegyzést 1,2 milliárd forint értékben. A jegyzési igények kielégítése érdekében 161 550 részvényt csoportosítottak át a zártkörű értékesítésben rendelkezésre álló részvénycsomagból. A kedvezményes áron felajánlott 75 000 részvényt 3564 forinton értékesítették. A magánbefektetők a további részvényekhez a zártkörű értékesítési árral megegyező, 3960 forintos áron jutottak hozzá.

A zártkörű részvényértékesítés keretében 356 600 részvényt értékesítettek 3960 forintos áron, összesen 1,4 milliárd forint értékben, így a nyilvános értékesítéssel együtt 2,6 milliárd forint értékben került sor részvényértékesítésre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!