A Bloomberg információi szerint az amerikai pénzügyminisztérium hamarosan megkezdheti 27 százalékos Citigroup részesdésének eladását.

A hírforrás szerint az értékesítés technikája hasonló lesz ahhoz, mint amit az amerikai vállalatvezetők sajátrészvény eladásainál szoktak alkalmazni a bennfentes kereskedés vádját megelőzendő, az eladó előre bejelenti majd melyik időszakban, milyen árfolyamon és mennyi részvényt értékesít.


Arra törekednek, hogy az eladás során az adófizetők számára a lehető legjobb árat érjük el, ugyanakkor ne veszélyeztessük a részvénypiac stabilitását - mondta Stephen Myrow, volt pénzügyminisztériumi tisztviselő, aki jelenleg önálló elemzőcégét vezeti.

Az idénre tervezett részvényeladás egy lépéssel közelebb hozhatja azt az időpontot, amikor a Citi végre kiléphet a TARP programból, s megszabadul az állami befolyás alól - írja a hírügynökség. A Citi 2008-ban 45 milliárd dollárnyi állami tőkét kapott szolvenciája biztosítása érdekében a TARP program keretein belül.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!