Irány nélkül Ázsia

Az előző napokhoz hasonlóan ma sem volt határozott irány Ázsiában, ahol a vezető indexek közül a japán Nikkei 0,3 százalékos pluszban zárt, míg a kínai Shanghai Composite jelenleg 0,1 százalékos pluszt mutat. Az ausztrál S&P ASX viszont 0,6 százalékot veszített az értékéből.
portfolio.hu, 2011. május 10. kedd, 08:31
Fotó:

A mai makroadatok közül kiemelkedik, hogy Kínában a vártnál jóval nagyobb külkereskedelmi többlet (11,4 milliárd dollár) képződött áprilisban. Ez az érték az export dinamikus, 29.9 százalékos év/év alapú növekedésének köszönhető, miközben az import dinamika csak 21.8 százalékkal nőtt éves alapon, szemben a márciusi 27,3 százalékos növekedéssel. A szerényebb import dinamikát egyes elemzők veszélyesnek tartják a globális növekedésre nézve.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK