Röviddel 16 óra után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 3,30 dollár (5,12 százalék) csökkenéssel, 61,11 dolláron állt. Eközben a nyugati féltekén iránydó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 3,59 dollárral (5,87 százalékkal) 57,59 dollárra esett.

A befektetők attól tartanak, hogy az elmúlt napokban több európai országban bevezetett szigorúbb megszorító intézkedések, valamint a koronavírussal szembeni oltóanyag-kiszállításában tapasztalható elmaradások a kereslet visszaesését eredményezik, aminek árcsökkentő hatása van.

Más körülmények között a Szuezi-csatornán bekövetkezett hajóbalesetnek áremelő hatása lenne. A 193 kilométer hosszú csatornán halad át a tengeri világkereskedelem körülbelül 12 százaléka. A Szuezi-csatornán keresztül bonyolódik a világ olaj- és feldolgozott olajtermék szállításának 10-15 százaléka.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!