A hétfői esést követően kedden már némi emelkedést produkáltak a legfontosabb tengerentúli részvényindexek, de komoly pozitív korrekcióról szó sem volt. A nyugat-európai mutatók tovább gyengültek, ám a veszteségek jóval kisebbek lettek, mint az előző kereskedési napon. Londonban a süllyedést a bányaipari részvények ellenében a távközlési papírok és a GlaxoSmithKline (GSK) emelkedése fékezte. Ez utóbbi hátterében az állt, hogy egy bírósági döntés elhalasztotta a GSK egyik antidepresszáns készítményével versenyző generikus gyógyszer-változat amerikai piaci bevezetését. Frankfurtban a gyenge dollár által sújtott nagy exportőrök, köztük az autógyártók részvényei ismét érzékeny veszteségeket szenvedtek el, miközben a gyógyszer-vegyipari Altana jegyzése több mint 8 százalékkal szökött feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!