A csalódást keltő kínai GDP számok nem okoztak különösebb kockázatkerülési hullámot, az euró/dollár árfolyama így
1,3150 felett tudott maradni pénteken délelőtt. Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője szerint mindez azért történhetett, mert csütörtökön William Dudley, a new yorki FED elnöke nyilatkozatában arról beszélt, hogy még nem szabad a tervasztalról lesöpörni a QE3-as programot. Délutánra azonban a várakozásoknál rosszabb amerikai makroadatok hatására 1,31 alá csúszott be a keresztárfolyam.

Mindez nem tett jót a forint értékének sem, a csütörtök este méh 295,50 környékén forgó árfolyam estére a 298-as szintet közelítette. A forint szempontjából az is rossz hírnek számított, hogy egyelőre nem közeledtek az álláspontok az IMF tárgyalások kapcsán. Így a forint árfolyama ismét a 300-as szintet közelítette, de nem tört ki, az elmúl napokban kialakított 295 és 300 forintos euró sávból.

A dollár 227,50 forintot ért délután, míg a svájci frank egységéért majdnem 248 forintot kellett adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!