A bankközi devizapiacon tovább erősödött a hazai fizetőeszköz árfolyama. A forint jegyzése késő délutánra az intervenciós sáv erős oldalán, a centrumtól számított 12,06 százalékon állt, ami valamivel több mint 10 bázispontos javulást jelent az előző naphoz képest. A nap elején egyébként már 12,28 százalékon is állt a kurzus, de ezt a szintet nem tudta hosszabb ideig tartani. Az eurót a kereskedés végén 243,10/25 forinton, a dollárt 282,25/50 forinton váltották a bankok. Az új tartalékolási periódus első napján közel egy százalékponttal emelkedtek az egynapos árak. A pénzpiacon az üzletek zömét 9 százalékon, míg a tomnext piacon ennél negyed százalékponttal magasabb szinten kötötték.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!