A forgalom - elsősorban a Molnak köszönhetően - továbbra is magas volt, összesen 71 milliárd forintot tett ki. Az OTP befektetői ismét új történelmi rekordot ünnepelhettek, a bankrészvény árfolyama a délelőtt folyamán még a negatív tartományban is járt, később viszont megerősödött a vételi oldal, és az utolsó részvények már 10 600 forinton fordultak meg, ami 2,4 százalékos javulást takart. Ismét jókora, több mint 46 milliárd forintos forgalmat produkált a Mol, az olajpapír a blue chipek veszteseként 1,4 százalékkal 27 700 forintra gyengült. A Richter 0,1 százalékkal 36 700 forintra gyengült, miközben Magyar Telekom - a zárószakaszban érkező vételi megbízásoknak köszönhetően - 0,7 százalékkal 995 forintra drágult. Vélhetően az új nagytulajdonos felbukkanásának híre nyomán aktívak voltak a Rába befektetői, a papír 425 millió forint értékben cserélt gazdát. Az árfolyam reggel még jókora mínuszt mutatott, zárásra azonban 1980 forintig emelkedett, ami nem jelentett számottevő elmozdulást csütörtökhöz képest. Ugyancsak jókora forgalmat generált a Synergon és az FHB, előbbi 0,3 százalékkal gyengült, utóbbi 1,7 százalékkal drágult. Az Állami Nyomda folytatta menetelését, a jegyzés 3,3 százalékkal 12 400 forintra emelkedett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!