A DJIA tegnap 1,1 százalékkal 9 053,6 pontra emelkedett, a Nasdaq Composite közel 1 vszázalékkal 1 422,9 pontra kúszott fel, míg az S&P-500 962,7 pontos záróértéke 1,4 százalékos többletet jelentett. Az Egyesült Államokban ugyan az utóbbi héten csökkent a munkanélküli segélyért jelentkezők száma, ám az elemzők által becsült értéket még így is meghaladta. A félelem, hogy a gazdasági növekedés lendületét veszti, meghatározta a délelőtti kereskedést a Wall Streeten. Jól szerepeltek a gyógyszeripari részvények, s kedvező hírt jelentett, hogy semlegesről piaci átlagon felülire javította a Microsoft-papírok ajánlását a Salomon Smith Barney elemzője, a részvényekre adott célárfolyamot pedig 56 dollárról 59-re emelte. A tech-szektorban nem volt minden fenékig tejfel, az Intel-részvények kurzusát a Schroder Salomon Smith Barney elemzése küldte lejtőre, hiszen a brókercég csökkentette a félvezetőipar idei és jövő évi forgalomnövekedésére vonatkozó várakozását. Mindemellett volt olyan szakértő is, aki egyenesen a 18 hónapja tartó profitcsökkenési időszak végéről beszélt. Ebben lehet is valami, hiszen az S&P-500 kosarába tartozó cégek második negyedéves nyeresége átlagosan 0,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ezzel megtört az öt negyedéven át tartó csökkenő trend. Elemzők a folyó negyedévre 11,5, a következőre pedig 22,9 százalékos emelkedést várnak, így éves szinten a növekedés 3,8 százalékra rúghat. Volt azért olyan vélemény is, amely óvatosságra intett: a Credit Suisse First Boston a részvényarány csökkentésére bíztatta a befektetőket, túl drágának találva a papírokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!