Ismét műanyagon hízott a Pannergy eredménye

Továbbra is a műanyag csomagolóanyagokat gyártó Pannunion javítja a PannErgy eredményét, az előkészítés és megvalósítás alatt álló geotermikus projektek ugyanis egyelőre még nem termelnek bevételt, a Synergon-pakett ellenben veszteséget hozott.
Józsa Bernát, 2010. november 3. szerda, 18:50
Fotó:

A Pannergy csoportszinten 3,76 milliárdos bevétel mellett 139 millió forintos nyereséget könyvelhetett el a harmadik negyedév során, szemben a tavalyi azonos időszak 34 milliós veszteségével - derül ki a társaság gyorsjelentéséből.

A műanyagipari Pannuniont kiszűrve azonban 177 millió forintos adózás előtti veszteséget szenvedett el a társaság, ami 37 százalékos romlás éves összehasonlításban. Az első három negyedév összességét tekintve 18 millió forintos profitnál jár a Pannergy, amely kevesebb mint negyede az egy évvel korábbi azonos időszakinak.

Ebben komoly szerepet játszik a 417 milliós pénzügyi veszteség, amely részben a forint gyengüléséből eredő Pannunionnál jelentkező negatív hatásnak, ám nagyobbrészt a Synergon-pakett leértékelődésének tudható be. Utóbbi ugyanis közel 230 milliós veszteséget hozott, szemben a bázisidőszak 350 milliós pozitív hatásával.

A fő tevékenységnek számító geotermikus projektek terén az első miskolci fúrás a vártnál jóval kedvezőbb hozamot és hőmérsékletet produkált, emellett pedig megindultak a következő, gödöllői beruházás előkészítési munkálatai is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK