A pesti börze szinte végig a negatív tartományban volt, végül 23 487 ponton végzett, ami megegyezik a csütörtöki zárószinttel. A vezető papírok vegyesen mozogtak. A Magyar Telekom 1 százalékos erősödést követően 1010 forinton zárt, a Mol pedig 0,4 százalékkal 22 600 forintra hízott. Ezzel szemben az OTP 25 forinttal 8 ezer forint alá került, ami 0,6 százalékos süllyedést takar, a Richter 0,1 százalékos vesztesége pedig 43 150 forintos árfolyamot jelent majd a hétfői rajtnál. A nap folyamán még közel 1 százalékos mínuszban is járó Egis a végére belehúzott, így a kisebbik gyógyszergyár 0,3 százalékos erősödés után 30 840 forinton állapodott meg.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!