Itt a fordulat - sokan kereshetnek rengeteg pénzt

Felülsúlyozásra javította részvénypiaci ajánlását a hétfőn Goldman Sachs. A befektetési bank szakértői úgy vélik, a részvényárak felfelé mozdulhatnak el rövid és középtávon egyaránt. A Goldman még júliusban intett óvatosságra a piaccal kapcsolatban.
Napi.hu, 2014. szeptember 8. hétfő, 13:47
Fotó: Reuters

A következő három hónapban felülsúlyozásra javasoljuk a részvényeket. Úgy véljük, hogy a vállalati nyereségek növekedése, az osztalékok és a magasabb kockázati prémium egyaránt támogatóan hathat a részvénypiaci megtérülésre - írta ma reggeli elemzésében a Goldman globális befektetési csapata a CNBC.com tudósítása szerint.

A legnagyobb befektetési bank még július 25-én minősítette le a részvénypiacot a korábbi felülsúlyozásról semlegesre. Akkor úgy vélték, a kötvénypiacon kialakult eladási hullám lehet kedvezőtlen hatással a részvényekre. Nyári elemzésükben kifejtették, hogy bár a részvények tekinthetőek azon eszközosztálynak, amelyek a legjobb teljesítményt nyújthatják egyéves időtávon, azonban rövidtávon a részvények várható kockázat/nyereség arányát akkor kedvezőtlennek ítélték meg.

Az akkori figyelmeztetés kiadását követő 10 napon belül az európai vezető részvényindexek mintegy 5 százalékkal, az S&P 500-as index pedig 3,5 százalékkal esett, azonban ezek a piacok azóta magukhoz tértek, s immár magasabban állnak, mint júliusban - emeli ki a portál.

A mostani felminősítés okaként a Goldman elemzői az Európai Központi Bank (ECB) által múlt héten bejelentett új monetáris ösztönzőcsomagot emelték ki. Az ECB múlt heti döntését követően sokkal kisebbnek látjuk az esetlegesen magasabb kötvényhozamok által a részvénypiaci árazásokra leselkedő veszélyt - írták.

S&P 500 alapú CFD
Alfatrader

Az ECB által múlt héten bejelentett program a Goldman elemzői szerint ellensúlyozhatja azt a kedvezőtlen hatást, amit az alacsonyabb növekedési és inflációs számok gyakorolhatnak a részvényekre, s köszönhetően ennek a korábban becsültnél jóval lassabb ütemben valósulhat meg a kötvényhozamok várt emelkedése. A program nettó hatását kedvezőnek ítélik meg a részvénypiac tekintetében.

Úgy véli, hogy a globális részvénypiacok mintegy 3,3 százalékkal emelkedhetnek a következő három hónapban, s 12 százalékkal a következő egy évben. Eközben a német államkötvényhozamokra adott előrejelzésüket lefelé módosították, a korábbi 1,6 százalék helyett csak 1,3 százalékosra várják a 10 éves kötvény hozamát az év végére.

David Kostin, a Goldman Sachs vezető amerikai részvénystratégája szerint az év végéig az S&P 500-as index 2050 pontig emelkedhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RonaGyuri, 2014.09.09 09:28

@tever kneif: Nem az abaj, hogy nem értesz hozzá, hanem hogy okoskodsz! =))

Ami pedig a véleményedet illeti Matolcsy elvtársad épp az ellenkezőjére bíztat. Egyébként a semlegesekbe nem érdemes, mert reménytelen a helyzetük, csak a csókosok jutnak munkához, ők meg érdemi befektetés nélkül is kaszálnak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.09.09 09:04

Hogy is van ez? AZ index 2050 pontig emelkedhet.

Privat velemeny: most kiszallni, tul nagy a risiko.

- David Kostin, a Goldman Sachs vezető amerikai részvénystratégája szerint az év végéig az S&P 500-as index 2050 pontig emelkedhet.

Eddig azt hallottuk: a felsö hatar 1700 pontig, aztan RISIKO !
Velemeny: ök mar index 2050 pontig mindenböl kiszalltak !


Velemeny:
A hozamokat a magyar privat gazdasagba invesztalni.
Az allami tamogatasok megmutattak, hogyan kell, az elektromos BUSZ eseteben!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html