Bár a nap végére emelkedésbe váltott a BUX és meg is közelítette a szerdai záróértékét, az áttörés nem sikerült, ami a nyugat-európai és a New York-i mínuszok láttán aligha nevezhető csodának.

A BÉT indexe 0,3 százalékos veszteséggel 180684,10 ponton fejezte be a kereskedést. Napközben a minimumot a 18 525,47 pontos szint jelentette, ehhez képest a zárás 0,9 százalékos erősödést takar. A mutatót elsősorban az OTP-mínusz húzta le, amit nem tudott ellensúlyozni a Mol és a Richter drágulása. A bankrészvények árfolyama 2,5 százalékkal 3840 forintra esett, 6,4 milliárd forintos forgalom mellett. Az 1,2 milliárd forintos forgalmat felmutató Mol ezzel szemben drágult, 1,2 százalékkal 180 620 forintra, de erősödtek a Richter részvényei is, 0,6 százalékkal 39 645 forintra. A Telekom inkább az OTP-vel tartott, bár a lejtő kevésbé volt meredek: a 424 forintos záróár 0,7 százalékkal múlta alul az egy nappal korábbit.

Az Egis a Richterrel ellenétesen mozogva gyengült, 1,1 százalékkal 17 600 forintra. A Pannergy részvényei 3,4 százalékkal 610 forintra drágultak. A társaság arról számolt be, hogy fokozatosan halad a Miskolci Geotermikus Projekt hővezeték és a hozzá kapcsolódó műszaki létesítmények kiépítése, illetve gyors ütemben folyik a műszaki létesítmények létrehozása is.

A kisebb papírok között folytatta vesszőfutását az E-Star, miután a társaság elnök-vezérigazgatója, Soós Csaba a Napi Gazdaságnak adott interjú után a HVG-nek is elismerte, hogy egyelőre nincs meg az októberben lejáró kötvénytartozások fedezete. Az E-Star-papírok ezúttal 2,2 százalékot veszítettek, 456 forinton várva a pénteki nyitást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!