Nem hozott meglepetést a  svájci jegybank (SNB), nem csak a kamaton, de különösebben a monetáris politikai kommunikáción sem változtatott. A frank erőssége arra készteti a svájci jegybankot, hogy továbbra is a partvonalon maradjon, és a belső faktorok ellenére se végezzen aktív gazdaságirányítást. Márpedig a svájci frank a Raiffeisen elemzőinek a  várakozása szerint stabilan erős marad még az elkövetkező hónapokban. Ez azt jelenti,hogy az euróval szembeni árfolyam 1,2 és 1,25 közötti oldalazására számítanak a nyáron. Ennek megfelelően a svájci jegybank továbbra is a kivárás politikáját választja majd, és korábbi várakozásunktól eltérően legalább az év végéig nem fog tudni kamatot emelni. Az EKB háromhavi emeléseihez hasonlóan az SNB is csak óvatos szigorítási ciklust kezdhet meg ezt követően.
Rövid távon a görög események lehetnek a leginkább befolyásolóak. A sikeres bizalmi szavazást követően ugyanis még kettő fontos mérföldkő is előttünk áll.  Június 28-ig kell elfogadják az új megszorításokat, mely nagy valószínűséggel feltétele annak, hogy július 3-án megszülethessen az új mentőcsomag. A két buktató sikeres vétele az alap forgatókönyvnek, és emiatt kisebb euró erősödésre számítanak, de a kockázat a fentiek miatt magas. Ha nem sikerülne e terv szerint haladni, ismét új csúcsra is erősödhet a frank az euróval szemben.

Jelenleg azonban az 1,21-es szintek körül frank eladást javasol a Raiffeisen 1,20 körüli stoppal, és 1,25-ös célárral.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!