Az Appeninn Nyrt. svájci magánbefektetői csoport tulajdona a társaság honlapján megtalálható információk szerint.


Az ingatlan hasznosító cégeik holdingban történő irányítására jött létre a cég, kihasználva a meglévő és lehetséges szinergiákat - írják magukról. A cég a tőzsdére való bevezetéstől nagyobb presztízst remél. A társaságot, egyszemélyes zártkörűen működő részvénytársaságként 2009. december 1-én alapította a Lehn Consulting AG. (Svájc) nevű külföldi társaság, akkor még Appenzell Holding Zrt. néven. Később a Társaság elnevezése a svájci törvényi szabályozások miatt Appeninn Holding Zrt.-re módosult, így már csak utalva az egyszemélyes tulajdonos cég székhelyére.

A társaság törzstőkéjét, a Holdingba bekerülő cégek több lépcsőben történő apportjával 2009 decemberig 2 milliárd 560 millió Ft-ra emelte az egyszemélyes tulajdonos. Az idén március 12-i közgyűlésén döntöttek a működési formája megváltoztatásáról, majd ezt követően a cégbíróság 2010 április 15-én bejegyezte a nyilvános működési formát és ennek megfelelően a társaság elnevezése Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra változott.


Az Appeninn az általa birtokolt cégeken keresztül csaknem 8 milliárd forint értékű eszköz vagyont kezel. Az ingatlanokat folyamatosan a piaci elvárásoknak megfelelő 75 százalékosos kihasználtsággal tudja hasznosítani - állítja a cég - így pénzügyi helyzete stabil, az ingatlanok finanszírozására felhasznált bankhitelek tőketartozását és a kapcsolódó kamatterheket időben és folyamatosan törleszti. Ennek köszönhetően a Holdingban kezelt cégcsoport ingatlan vagyonának külső forrással nem terhelt arányos értéke a tőketörlesztésekkel folyamatosan nő, így a cégcsoport eszközalapú értéke, azaz az összesített saját tőkéje, folyamatosan és stabilan növekszik - írja ismertetőjük.


A cégcsoport ingatlanjai többségében irodaházak, melyek nagy költséghatékonysággal, a szükséges és elégséges méretű üzemeltetéssel, a kezelt ingatlan vagyonhoz képest igen kis létszámú adminisztrációs háttérrel, magas színvonalú szolgáltatás biztosításával üzemelnek.


A cégcsoport kiemelt ügyfelei többek között a Központi Okmányiroda, a Kulcs-Szoft Nyrt., Magyar Posta Biztosító, az Erste Bank, az Unicredit Bank, az EuroAWK, a Drill Trans és az Ingenico Hungary.

A cégcsoportban található a speciális olajipari, olajbányászati igényeket kielégítő, Liebherr LTM típusú, teleszkópos gémű mobildaruk bérbeadásával foglalkozó Kranservice Zrt. is, mely eszközállományát folyamatosan tudja hasznosítani a hazai olajipari nagyvállalatok részére történő bérbeadás révén.


A cégcsoport saját eszközállománya folyamatosan növekszik, működése és pénzügyi helyzete stabil - szól az ismertető.  A gazdasági válság végét jelző ingatlanpiaci növekedést, a tőzsdei bevezetésnek köszönhetően jelentkező új források és a saját stabil helyzet kihasználva, a további növekedés reményével várja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!