Viszonylag nagy kilengést produkált a forint a hét utolsó napján, hiszen az euróval szembeni két véglet, a 288,5-ös és a 292,2-es érték között 3,5 százalékos különbség található - mondta a Napi Gazdaság Csajbók Róbert, az ING devizapiaci kereskedője. Mint mondta van érdeklődés a hazai fizetőeszköz iránt, likviditás is akad, ám még így is kiemelkedő az ekkora mozgás. Bár pénteken nagyjából ugyanazon a szinten tartózkodott a forint, mint a hét elején, Csajbók szerint gyengélkedik a forint, amit az is mutat, hogy a régióban egyedül a z³oty teljesít ugyanolyan gyengén. Véleménye szerint a pénteki nap érdekessége az volt, hogy most az állampapírokat bántották, nem a forintot, ennek köszönhetően pedig ismét 6 százalék felett voltak a hozamok a másodlagos piacon, ahol a hét utolsó napján igen jelentős 4-40 bázispontos hozamnövekedést regisztrált az Államadósság Kezelő Központ. Egyedül a három hónapos és a fél éves diszkontkincstárjegyek hozamai nem nőttek, így 5,29 és 6,34 százalék között szóródnak referenciahozamok.

Az euró délután fél ötkor 290,7, a dollár 222,9, a font 357,5, a jen 2,5345, míg a svájci frank 240,5 forintot ért. A jövő heti várakozásokkal kapcsolatban Csajbók elmondta, hogy különösen forintspecifikus hír nem várható, ám a Fed tegnap bejelentett szigorítása okozat izgalmakat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!